کوه لوچو زاهدان در استان سیستان و بلوچستان
شهر زاهدان
زاهِدانْ یکی از کلانشهرهای ایران و مرکز استان سیستان و بلوچستان است. این شهر در منطقهٔ بلوچستان ایران قرار دارد.
نام پیشین شهر «دزدآب» بوده که در زمان رضا شاه به «زاهدان» تغییر یافتهاست. زاهدان از سمت شمال به شهرستان زابل و، از سمت جنوب به شهرستان خاش، از سمت شرق به کشورهای افغانستان و پاکستان و از سمت غرب به شهرستان فهرج منتهی میشود.
آب و هوای زاهدان در بیشتر روزهای سال گرم و خشک است. شبهای تابستان آب و هوای این شهر رو به سردی میگراید. آب آشامیدنی زاهدان لولهکشی آب شیرین است و از طریق انتقال آب از شهرستان زابل تأمین میگردد.
زاهدان به جهت مرزی بودن، از موقعیت استراتژیک جغرافیایی و تجاری و نظامی و شرایط خاص برخوردار است؛ به گونهای که از یکسو راهآهن پاکستان که از مرز میرجاوه وارد ایران میشود و از سوی دیگر راهآهن سراسری ایران به این شهر منتهی میشود؛ و از سوی دیگر در نزدیکی به میل سه جانبهٔ ایران و پاکستان و افغانستان قرار دارد.
معرفی کوه لوچو زاهدان :
کوه لوچو نزدیک به ۲۵ کیلومتری جنوب شهر زاهدان قراردارد. در منطقهای که کوه لوچو قرار گرفته، به دلیل کوههایی که از جنس گرانیت میباشند، به لوچو در گویش ساکن محلی معنای لخت است و حیطه سنگهای صاف و قشنگ دارد که گویی لباسی به بدن ندارند معروف شدهاست. کوه لوچو زاهدان نزدیک به ۲۷۸۵ متر ارتفاع دارد و یکی ازمرتفعترین بخشها کوهستانی شهر زاهدان به حساب می آید.
جاذبههای توریسم کوه لوچو زاهدان
کوه لوچو زاهدان یکی از بخشها بکر و دورافتاده از مسیر توریسم استان سیستان و بلوچستان است. همین امر سبب شده بخشها اطراف کوه لوچو مناظر زیبایی داشته باشد و در بعضا نقاط صخرههای گرانیتی زیبایی دیده میشود. دراین ناحیه، علاوه بر کوه نوردی، جاذبههای دیگری هم موجود هست که بهدنبال به آن ها اشاره میکنیم.
کوهپیمایی در لوچو
کوهپیمایی در کوه لوچو زاهدان فعالیت دشوار و حرفهای نیست. چنانچه پیش از اینکه کوههای کناره تهران یا این که کوههای با طول شبیه را تجربه کردهاید، این کوه هم میتواند برای شما تجربه جالبی باشد. برای رفتن به کوه لوچو نیاز به امکانات اول کوهپیمایی است، نظیر کفش مطلوب، کوله پشتی ( برای قرار دادن وسایلی نظیر خوراکی شیرینی برای هنگامی که قند خون شما افت نماید، باکس کمکهای اول و خرقه بیشتر )، قمقمه آب و باتوم کوهنوردی.
از شهر زاهدان تا اولِ کوه لوچو با ماشین کرایه ای، حدودا ۲۰ دقیقه زمان می برد. این جاده هموار نیست، بدین ترتیب پیش از آغاز بدین مسئله دقت داشته باشید. کوهپیمایی از اولِ کوه تا قله ( با سرعت معمول ) ۲ الی ۳ ساعت طول میکشد.

درباره استان سیستان و بلوچستان
ستان سیستان و بلوچستان پس از استان کرمان به عنوان دومین استان پهناور کشور واقع در جنوب شرقی ایران است. این استان با حدود ۱۸۰٬۷۲۶ کیلومتر مربع وسعت تقریبا اندازه کشور سوریه است و بیش از ۱۱ درصد از وسعت ایران را دربرمیگیرد. استان سیستان و بلوچستان از دو منطقه متمایز تشکیل شده است. منطقه بلوچستان با ۱۷۲۳۰۵ کیلومتر مربع وسعت و از شهرستان های زاهدان، ، سرباز، سراوان، خاش، نیکشهر، ایرانشهر، چابهار، کنارک، دلگان، زابلی، سیب وسوران، قصر قند و فنوج تشکیل میگردد.
منطقه سیستان نیز شامل شهرستانهای زابل، نیمروز، زهک، هامون و هیرمند میباشد و ۱۵۹۱۷ کیلومترمربع مساحت دارد. همجواری این استان با کشورهای افغانستان و پاکستان با وجود بازارهای مصرف بی رقیب از یک سو و شرایط خاص حاکم بر آن کشورها از سوی دیگر، این استان را از اهمیت بسیاری برخوردار ساخته است.
سیستان و بلوچستان ۱۱۰۰ کیلومتر مرز با کشورهای افغانستان و پاکستان و ۳۰۰ کیلومتر مرز آبی با دریای عمان دارد و تنها استان ایران است که با پاکستان مرز مشترک دارد و همچنین به دلیل قرار گرفتن در موقعیت راهبردی و ترانزیتی از اهمیت فراوانی برخوردار است.