مشهورترین موزه دنیا، موزه آرمیتاژ (Hermitage Museum)
اگر قصد سفر به سن پترزبورگ روسیه را دارید، به هیچ عنوان دیدن مشهورترین موزه دنیا، موزه آرمیتاژ (Hermitage Museum) را از قلم نندازید. این موزه با داشتن بیش از سه میلیون آثار هنری در سالن ها و ساختمان های مختلف، باعث میشود بازدید کنندگان در بازدید از اثرها دچار سردرگمی شوند. در این مقاله شما را در دیدن آثار دیدنی این موزه که یکی از جاذبه های دیدنی روسیه است، راهنمایی خواهیم کرد.

- سه الهه – موزه آرمیتاژ
اثر هنرمند ایتالیایی، آنتونیو کانووا، سه دختر زئوس، Euphrosyne، Algaea و Thalia، را به شکل مجسمه ساخته است. این اثر مربوط به دوران نئوکلاسیک است و مفهوم جذابیت و اینکه زنان باید چگونه به تصویر کشیده شوند را به رخ می کشد. این سه خانم که از یک تکه بزرگ سنگ مرمر با تکنیک های عالی تراشیده شدهاند در حدی که بافت پوستشان هم پیدا است، روبه روی هم ایستاده اند.
- تابوتدان الکساندر نوسکی – موزه آرمیتاژ
در آغازین سال های قرن ۱۸ زمانی که سن پترزبورگ برای نخستین بار به عنوان پایتخت اعلام شد، بقایای تابوت الکساندر نوسکی (یک شاهزاده و قهرمان) را آوردند و شهر اکساندرنوسکی لاورا را به عنوان آرامگاهش ساختند. طی آشوب های انقلاب روسیه بقایای قبر او به غارت برده شد. تابوت نقره بزرگ و یک و نیم تنی او تکه تکه و به موزه آرمیتاژ منتقل شد.
- مدونا لیتا – موزه آرمیتاژ
نقاش اساسی این نگارگری هنوز معلوم نیست، مبتنی بر خطوط و خصوصیات، به لئوناردو داوینچی نسبت داده میشود. این تابلو زنی را به تصویر میکشد که در حال شیر دادن به نوزادش است. صورت خانم اندکی کج و روبه بالا است و در حالی که با عشق و علاقه به صورت فرزند ش می نگرد، لبخندی کناره لب دارد . این نگارگری در سال های قرن ۱۹ در مالکیت خانه میلانی لیتا ( Milanese house of Litta ) بود و نامش را از همین مکان گرفته است. آنگاه یکی اعضای خانواده میلانی آن را به آرمیتاژ کادو داد.
- ساعت طاووس – موزه آرمیتاژ
جیمز کاکس , زرگر وطلا ساز بریتانیا، این ساعت طاووسی را با میزان واقعی ساخت. این ساعت یک سیستم مکانیکی پیچیده دارد، زمانی که طاووس پرهایش را می گشاید , جغد هم چشمانش را باز میکند و خروس می خواند. هنگامی که کاترین دوم ساعت را خرید، مکانیزم ساعت طی حمل و نقل جراحت دید و مکانیک های روسی آغاز به تعمیر آن کردند. از آن روز تا به حال به طور کامل مورد استفاده بوده است، ولی به خاطر شکنندگی و نازکی مکانیزمش، طاووس فقط هفته ای یک بار , چهارشنبه ها، پرهایش را باز می کند.
- خاطره باغ در اخن – موزه آرمیتاژ
ونسان ون گوگ ابتدا این اثر را فقط برای دکور منزل خودش کشید. این هنرمند مدت طولانی را در آرل زندگی کرد. آرل محل تولد این نقاشی است، پدر او نیز یک کشیش بود. این نقاشی دوران تعیین کننده زندگی ون گوگ نقاش در دهه ۱۸۸۰ است، زمانی که تصمیم گرفت شغلش را به هنر و نقاشی تغییر دهد.
